Mihai Chirica este primarul interimar al Iaşiului

Data publicării:
CHIRICA SINCRON-1

Cu 19 voturi pentru și 5 abțineri, în ședință extraordinară, consilierii locali au votat ca viceprimarul PSD Mihai Chirica să preia funcția de primar al Iașului. Decizia vine în contextul în care comisia juridică de la Prefectură a decis vineri suspendarea lui Gheorghe Nichita, atâta vreme cât se află în arest la domiciliu.

"Nu ne bucurăm că am ajuns într-o astfel de situație acum. Facem ca lucrurile în primărie să funcționeze, orașul are nevoie de activitatea noastră. Voi colabora foarte bine cu domnul viceprimar Gabriel Surdu și încercăm să păstrăm starea de normalitate în oraș," a declarat Mihai Chirica.

Acesta nu și-a exprimat opțiunea de vot, susținând că nu i se pare corect față de colegii lui: "(nu am votat) din motive de personalitate și de bun simţ. Cum m-aș simți în cabina de vot să mă bifez pe mine însumi?! Este normal să avem grijă atunci când ne arătăm public gesturile noastre."

De cealaltă parte, Marius Dangă, liderul consilierilor PNL consideră că prin acest vot puterea a fost concentrată tot la nivel PSD: "consilierii PNL s-au abținut. După cum am spus noi nu avem cum, chiar dacă candida și domnul Surdu nu aveam cum să avem o opțiune. Niciunul dintre cei doi nu reprezintă nimic nou. Este aceeași linie Gheorghe Nichita în PSD."

Nu a fost desemnată însă o persoană care să preia atribuţiile de viceprimar în locul lui Mihai Chirica, astfel că Gabriel Surdu este acum unic viceprimar. 

Care sunt planurile primarului interimar atât timp cât Gheorghe Nichita este suspendat din funcţie, aflaţi din video de mai jos în care găsiţi intervenţia completă a lui Mihai Chirica în jurnalul principal al Digi24 Iaşi de la ora 18:00: 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri