Sari la conținut

Pasarela O. Băncilă, aproape de final. Circulația va fi deschisă în mai puțin de trei săptămâni

După trei ani de lucrări, construcția pasarelei Octav Băncilă se apropie de sfârșit. Lucrările sunt gata în proporție de peste 95 la sută , așa că mașinile vor putea circula pe pasarela supraterană în mai puțin de trei săptămâni.

Ioan Cordun, director tehnic al firmei care a executat lucrarea: "are o deschidere centrală de 70 de metri, alte două de 50, imediat următoare și o ultimă deschidere de 45 de metri , deci faceți și dvs o socoteală ce lungime are acest obiectiv . Astea sunt elementele spectaculoase, restul, după părerea noastră, sunt lucrări obișnuite."

Pasajul, lung de 532 de metri. a fost proiectat pentru a lega două cartiere periferice, Dacia și Alexandru, de centrul orașului. Construcția trebuia finalizată încă de anul trecut.

"Un vis de foarte multă vreme al ieșenilor de a putea să realizeze această scurtătură cu zona centrală. Uitați că, chiar dacă multă lume credea că nu se va mai putea întâmpla , am reușit să se mobilizăm și să facem acest proiect. Se lucrează, dacă ați văzut, și la semaforizarea dinspre cartierul Păcurari, dinspre strada Păcurari, urmând să fie pornită și semaforizarea o dată cu punea în funcțiune a acestuia," a explicat Mihai Chirica, primar interimar al municipiului Iași.

Construcţia pasajului suprateran Octav Băncilă face parte dintr-un proiect cu finanţare europeană, în valoare totală de 87 milioane lei.