Premii pentru revoluţionarii de la Iaşi

Data publicării:
placheta

Peste 70 de revoluționari care au luptat în Iași în decembrie 1989 au fost premiați cu plachete, iar alți 25 care au participat la Revoluție în alte județe au primit diplome în semn de recunoștință.

Dan Cârlan, prefectul judeţului Iaşi: "E un moment emoţionant pentru noi, cel puţin pentru noi cei care am participat la Revoluţie privind-o la televizor. Este emoţionant pentru că după 25 de ani am avut ocazia să recunoaştem simbolic meritele unor oameni care au participat în mod direct în acele zile fierbinţi."

Revoluționarii mărturisesc că și după un sfert de veac păstrează vii amintirile acelor zile în care, cei mai mulţi dintre ei au ajuns în arest.

"Am ieşit pe data de 22 la ora 4.30 din puşcărie. Sigur a fost aproape imposibil de înţeles că totuşi s-a întâmplat ceea ce noi am dorit şi chiar ceea ce noi am crezut cu tărie şi desăvârşire," îşi aminteşte Aurel Ştefanache, revoluţionar.

"Pentru mine este o certificare a faptului că au trecut 25 de ani din viaţa mea şi 25 de ani din viaţa poporului român, 25 de ani de libertate, ceea ce şi-a dorit fiecare dintre revoluţionari să realizeze la momentul acela, 22 decembrie 1989," a spus şi Ionel Onofraş, revoluţionar.

Împlinirea a 25 de ani de la Revoluţie a fost marcată şi printr-un moment religios şi un ceremonial militar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri