Sari la conținut

Primarul Bârladului către consilierii din opoziție: V-aș împușca pe toți!

Totul s-a întâmplat la ultima şedinţă de consiliu local a Primăriei Bârlad. Înainte de şedinţa propriu- zisă primarul a primit un telefon de la administratorul unei societăţi care l-a anunţat că investiţia programată nu va mai avea loc. Acest lucru a provocat furia edilului, care a început să-i atace pe consilierii din opoziţie.

„A zis: "Domnul primar, s-ar putea să o facem la Craiova, am citit şi noi şi părţile care... că atmosfera politică nu-i cea favorabilă, că media e cu opoziţia, să nu se facă nimic, ca să nu vă ridice dumneavoastră statui şi probabil că fabrica o să o facem la Craiova!" Mulţumim Cezara, mulţumim domnilor, v-aş împuşca pe loc! V-aş scutura şi iar v-aş împuşca, încă o dată!” spunea Constantin Constantinescu, primarul Bârladului. 

Acum, primarul Constantin Constantinescu îi condamnă la fel de vehement pe consilierii care, consideră el, sunt vinovați pentru plecarea potențialului investitor.

„- Dar nu aţi găsit o cale comună? - Comună? Doamnă...la cimitir. La cimitir comună, doamnă! Singurul lucru comun este cimitirul. Doi pe unu,” spune acum primarul Constantin Constantinescu.

Investiția de la care a pornit toată disputa este o fabrică de asamblat tractoare, pentru care investitorul dorea să cumpere 5 hectare de pământ la prețul de 2 lei metrul pătrat. Firma urma să creeze peste 100 de locuri de muncă în Bârlad, iar invetiția totală ar fi fost de 10 milioane de euro, susține edilul. Consilierii spun însă că datele despre investitorul cu sediu în Voluntari descoperite la o căutare pe internet le-au trezit suspiciuni.

„Când am văzut acel srl, 5500 de lei cifră de afaceri, nu ştiu, zic, ce investitor străin ar veni să investitească 10 milioane de euro dintr-o firmă care are 5.500 de lei cifră de afaceri?! Cred că aţi văzut, toată lumea în şedinţa respectivă că ne va împuşca, ne scutură iar ne va împuşca. N-am reacţionat pentru că.. cunoscându-l că este foarte coleric. Nu aţi depus plângere la Poliţie? Nu, nu pentru că acesta este stilul dumnealui,” a spus Marcel Vasilache, consilier local Bârlad.

Cei mai afectați de disputa iscată sunt alegătorii.

„Nu sunt de acord cu atitudinea de a nu respecta unul pe celălalt. Pentru că asta este şi la baza vieţii noastre: respectul,” spune un localnic.

„El mai are nişte scăpări, nişte ieşiri de acestea...Eu îl cunosc de copil pe el. Mai are nişte ieşiri din acestea. Dar ca gospodar şi ceea ce este şi a fost, că eu l-am cunoscut şi pe tatăl său şi pe mama sa, nu a făcut niciun primar. Curăţenie. Plăcut,” a spus un bârlădean.

Primarul din Bârlad va primi răspunsul oficial al investitorului săptămâna aceasta.