Razie rutieră în Iaşi. Zeci de şoferi au fost amendaţi

Data publicării:
alcool razie

Pentru că s-a urcat băut la volan, şoferul din imagine a primit o amendă de 810 lei şi a rămas fără permis de conducere pentru 90 de zile. În ciuda rezultatului afişat de aparatul etilotest, şoferul a susţinut că nici nu s-a atins de alcool:

Reporter: - V-a ieşit alcoolemie!
Şofer: - Şi?
Reporter: - Consumaţi de obicei?
Şofer: - Nu.
Reporter: - În seara asta ce aţi băut?
Şofer: - Suc.

În cadrul raziei, poliţiştii rutieri au descoperit şi alte nereguli. Spre exemplu, unii şoferi nu aveau la ei permisul de conducere, certificatul maşinii sau asigurarea obligatorie.

“Am plecat în fugă până la cineva, am dus o fată până undeva şi le-am uitat în borsetă. De obicei port borseta cu mine, dar acum nu am luat-o, am plecat în grabă,” a explicat un şofer.

Poliţiştii rutieri vor organiza astfel de acţiuni şi în perioada următoare.

Subinspector Alexandru Carp, reprezentant al Poliţiei Rutiere Iaşi: “În ultima perioadă s-a înregistrat o creştere a accidentelor rutiere ce au ca şi cauză generatoare consumul de băuturi alcoolice, fapt pentru care desfăşurăm acţiuni împreună cu lucrători din cadrul secţiilor de poliţie urbane şi rurale în vederea depistării şi descurajării conducătorilor auto care consumă băuturi alcoolice la volan.”

Şoferii depistaţi la volan cu o alcoolemie de până la 0,40 mg. alcool pur în aerul expirat riscă o sancţiune de la 810 la 1.800 de lei şi reţinerea permisului de conducere pentru 90 de zile. Cei cu o alcoolemie mai mare de 0,40 mg se vor alege cu dosar penal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri