Sari la conținut

Reţea de traficanţi de droguri, destructurată

Doi dintre membrii grupării au fost prinşi în flagrant de poliţişti, în municipiul Bacău, în timp ce vindeau 75 de ţiple cu substanţe vegetale. Ulterior, poliţiştii au făcut 18 percheziţii domiciliare, în Bacău şi Buhuşi (judeţul Bacău) şi Roman, (judeţul Neamţ), iar 17 mandate de aducere au fost puse în executare.

În urma percheziţiilor, oamenii legii au descoperit şi ridicat 670 de ţiple cu substanţe vegetale, 1.800 grame de substanţă pulverulentă de culoare alb-gălbuie, 30 de telefoane mobile, 10 laptop-uri şi unităţi de calculator, o râşniţă de mărunţit produse vegetale, un cântar electronic, un pistol cu bile, ţiple din material plastic transparent şi sumele de 4.300 de euro şi 7.520 de lei. Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 32.550 de lei.

Faţă de 12 persoane bănuite au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, iar pentru 5 s-a dispus cercetarea sub control judiciar. Pe 26 februarie, cei 12 membri au fost prezentați Tribunalului Bacău, cu propunere de arestare preventivă, fiind dispusă arestarea preventivă pentru 29 de zile pentru 11 dintre ei, iar faţă de unul, cercetarea în stare de arest la domiciliu, se arată într-un comunicat emis de B.C.C.O. Bacău.