Salutări din vacanţă

Data publicării:
salutari 20din 20vacanta-35506

10 agenţii de turism şi-au expus ofertele pentru cei care nu au reuşit până acum să îşi organizeze vacanţa de iarnă. Ieşenii pasionaţi de sporturi de iarnă au avut de ales între staţiunile româneşti şi cele din străinătate. Iar împătimiţii de cumpărături au putut studia pachetele turistice cu faimoasele târguri de Craciun din marile oraşe europene.

Reduceri de 20%

"Sunt reduceri începând cu 15-20%, de obicei sunt pachetele complete, de transport şi cazare inclusă şi, cum spuneam, atât de sfârşit de an, cât şi pentru primăvară", a declarat Raluca Munteanu, organizator.

Vânzările pentru pachetele turistice de sărbători au început cu câteva luni în urmă. Cei care s-au orientat din timp au beneficiat de reduceri de până la 30%, prin early booking.

"Foarte bine am vândut Revelion în Bulgaria, hoteluri de 4 stele, cu demipensiune, undeva în jur de 400 de euro de familie, dar în acelaşi timp s-au vândut pachete de Craciun şi Revelion pe Egipt, cu plecare din Bucureşti, undeva 1300 de euro de familie", a menţionat Corina Crăciun, director agenţie de turism.

Capitalele europene, cele mai căutate

Cele mai căutate pachete turistice sunt în marile capitale europene.

"Un Crăciun şi un Revelion în Paris. Biletele de avion, noi acum pe zona Moldovei avem plecare şi din Bacău, Bacău – Paris, tur – retur, cazare la hotel de minimum 3 stele, cu mic dejun inclus, luat din timp, undeva la 500 de euro de persoană", a precizat Alexandra Carp, agent de turism.

Preţuri mari şi în România

La fel de scumpă este și o vacanţă de iarnă în România.

"În ţară nu prea fac turism, nu e de făcut turism în ţară, cel puţin nu mi se pare mie. De ce? Serviciile sunt destul de proaste faţă de ce se oferă afară iar tarifele sunt... merg la Poaiana Braşov cu preţuri de croazieră. Nu prea merită", a spus o persoană.

"În funcţie de calitate şi preţ, în România sunt mult mai mari decât în străinătate. Mă uitam acum pentru munte şi pentru mare sunt preţurile foarte mari", a spus o altă persoană.

Agenţiile de turism îşi sfătuiesc clienţii să-şi planifice vacanţele din timp, pentru că astfel pot beneficia de reduceri consistente. Cei care s-au gândit deja să organizeze vacanţe pentru anul următor îşi pot cumpăra acum pachete mai ieftine cu până la 40%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri