Sari la conținut

Sinistraţii din Răcăciuni s-au ales doar cu promisiuni. Oamenii nu au primit nici bani şi nici materiale de construcţii

După ce pământul le-a distrus casele, sinistraţii din Răcăciuni trăiesc cu speranţa că vor primi măcar materiale de construcţii ca să-şi poata ridica alte locuinte.Se bazează pe faptul că premierul Victor Ponta le-a promis acest lucru la începutul lunii aprilie când s-a aflat în vizită în Bacău. Deocamdată li s-au adus şase module în care să locuiască provizoriu, dar soluţiile ca să o poată lua de la capăt întârzie să apară.

"Este un subiect sensibil. Până acum, de la Guvern nu am primit niciun fel de ajutor. Aşteptăm, bănuim că procedura este mai complicată, cu sprijinul Comitetului Judeţean, prin intermediul lor şi pe această cale fac totuşi un apel să urgentăm puţin lucrurile", a declarat viceprimarul comunei, Ionuţ Ciciu.

"În funcţie de rezultatul şi analizele pe care le vom primi de la specialiştii geologi, vom lua măsuri pentru a identifica soluţii pentru refacerea drumului comunal şi pentru a identifica soluţii să ajutăm financiar cu materiale de construcţii persoanele care vor fi strămutate", spune prefectul Dorin Pocovnicu.