Sari la conținut

Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi,în atenţia procurorilor. Doi profesori renumiţi, încătuşaţi pentru luare de luare de mită

Încă de vineri după-amiază, poliţiştii şi procurorii anticorupţie au descins în biroul şefului de la Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Neurochirurgie Iaşi. Anchetatorii aveau informaţii că profesorul universitar de la medicină ar urma să primească bani de la studenţi prin intermediul soţiei sale, manager la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Examenul cu studenţii era programat pentru după amiaza zilei de vineri. După ce i-au percheziţionat biroul, anchetatorii l-au dus pe medic la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi.

Pentru a obţine cât mai multe probe, procurorii anticorupţie au descins la domiciliul soţilor Dorobăţ. Cei doi, spun anchetatorii, ar fi cerut de la studenţi câte o sută de euro de persoană pentru promovarea examenelor.

„La data de 30.01.2015, inculpatul Dorobăț Gheorghe a primit, prin intermediul inculpatei Dorobăț Carmen-Mihaela, de la mai mulți studenți, un număr de 20 carnete de student, având fiecare printre file câte 100 euro (în total suma de 2.000 euro), pentru ca acesta din urmă să le acorde nota 9 la disciplina „Anestezie Generală", la un examen ce se desfăşura în aceeaşi zi. Din probatoriu a rezultat că majoritatea studenţilor sus menţionaţi nu obţinuseră notă de trecere la examenul practic", se arată în comunicatul DNA.

Vineri noapte, soţia profesorului universitar a fost reţinută pentru 24 de ore. Carmen Dorobăţ şi-a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în arestul Inspectoratului Poliţiei Judeţului Iaşi. Soţul său a fost lăsat să plece acasă, dar nu pentru mult timp. Profesorul universitar Gheorghe Dorobăţ a refuzat să spună motivele pentru care a ajuns pe mâna anchetatorilor.

"- De ce sunteţi la DNA? - Nu vă pot spune nimic."

Procurorii l-au reţinut sâmbătă şi pe profesorul Gheorghe Dorobăţ. Acesta dar şi soţia sa a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile sub acuzaţia de luare de mită.