Zi de competiție la singurul Festival de chitară electrică din România 

Data publicării:
chitarist 2

Andrei este cel mai tânăr participant de la concursul de chitară. Cântă la acest instrument de când avea 7 ani, a participat la numeroase concursuri şi mereu urcă pe scenă cu gândul să ia marele premiu.

„Pe scenă a fost foarte bine, m-am distrat şi mă bucur că am participat la acest concurs. Am fost puţin emoţionat, dar când am început să cânt, sincer, n-am mai avut nicio emoţie, m-am simţit excepţional,” povestește Andrei Cerbu.

Ajuns la a şasea ediţie, festivalul de anul acesta a venit şi cu o premieră. Pentru prima dată s-a înscris la concurs şi o fată.

„Mă simt ca şi când aş deschide o nouă poartă. Nu multe fete cântă la chitară, mai mult băieţii. Toată lumea consideră acest hobby este unul masculin şi într-un fel vreau să dovedesc că nu e aşa,” a spus Maria Istrate.

„Scopul este de a promova şi a arăta tinerilor o altă formă de a-şi petrece timpul liber, adică chitara, a studia un instrument, nu neapărat chitara electrică, ci poate să fie şi clasică,” a explicat Petran Paveliuc, organizatorul festivalului.

Câştigătorul premiului întâi va fi răsplătit cu suma de 600 de lei, ocupantul locului doi va primi 400 de lei, iar premiul pentru locul al treilea va fi de 200 de lei. Festivalul continuă şi vineri, 8 noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri