24 de ore de sport pentru un zâmbet

Data actualizării: Data publicării:
24 ore pentru un zambet

"24 de ore pentru un zâmbet". Pe biciclete sau pe bandă, mai mulți sportivi profesioniști și amatori au pedalat ori au alergat fără oprire timp de 24 de ore. În acest fel au contribuit la o campanie de strângere de fonduri organizată de o asociaţie pentru cumpărarea de echipamente necesare secției de oncologie pediatrică a Spitalului Municipal din Oradea.

Maratonist în timpul liber, Ionuț Pop a venit tocmai din Bistrița ca să susțină cauza asociației orădene Xterra. A pedalat timp de 24 de ore pentru copiii bolnavi de cancer.

"Am zis să încerc și această cea mai mare provocare din viața mea: (...) să pedalez 24 de ore cu gândul că o să îi ajut pe acești copii minunați care n-au greșit cu nimic și au o soartă cruntă."

Alături de el, sportivi profesioniști sau amatori au contribuit la evenimentul caritabil. Și orădenii au avut posibilitatea să pedaleze ori să alerge timp de 30 de minute în schimbul unei donații de 50 de lei.

Cristina Cecan, sportiv amator: "Copiii merită ajutați și sprijiniți prin orice mijloc, așa că aici sunt."

Daniel Dumistrașcu, sportiv: "Vin din Timișoara. Am auzit despre acțiunea asta de pe internet. Nu contează efortul nostru ca sportivi, contează să alergăm cât mai mult, să strângem cât mai mulți kilometri."

În cele 24 de ore s-au strâns aproximativ 28 de mii de lei. Banii vor fi folosiți la dotarea cu aparate și echipamente a secției de oncologie pediatrică din cadrul Spitalului Municipal Oradea.

Campania "24 de ore pentru un zâmbet" s-a aflat la a VI-a ediție.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri