Sari la conținut

A început simularea bacalaureatului. Peste 10 mii de elevi din Bihor au participat la proba de limba română

Sub atenta monitorizare a camerelor video montate în fiecare sală, elevii s-au aşezat câte unul în fiecare bancă şi au aşteptat subiectele.

"Acestea au venit de la minister în timp util, au fost multiplicate, așa că am putut începe examenul la ora stabilită. Între 9 și 9 și 5 minute toată lumea a primit subiectele", susține prof. Virgil Blage, directorul Colegiului Economic "Partenie Cosma" din Oradea.

Chiar dacă mai au doar patru luni până la examenul de bacalaureat, elevii de clasa a XII-a nu au avut emoţii la simularea de luni. Liceenii spun că subiectele primite nu au fost dificile.

"La prima probă am avut textul dramatic, o piesă de teatru și au fost destul de ușoare subiectele."

"La subiectul trei am primit caracterizarea lui Ion, iar la subiectul doi a trebuit să spunem ce importanță au calătoriile în privința tinerilor."

"A fost destul de ușor cred că de 5 toată lumea ar fi putut să facă." 

Conștienți că notele nu vor fi trecute în catalog, mulți nu s-au pregătit pentru simulare.

'Am fost curiosă ce știu dacă nu sunt pregătită. Să văd la ce nivel mă aflu, să știu de unde să pornesc." 

În acest an, şi elevii de clasa a XI-a au participat, în premieră, la simularea bacalaureatului. Ei au avut de redactat un text argumentativ cu privire la influența rețelelor de socializare și de caracterizat un personaj dintr-o comedie.

Simularea bacalureatului continuă marți cu proba la limba maternă. Fără săli disponibile și cu un număr mare de dascăli prezenți la supraveghere, mulți directori au decis ca în această perioadă să suspende orele pentru elevii din clasele mai mici.

reporter: Claudiu Mihuț
operator: Darius Pop