Au fost reluate protestele în faţa sediului PSD Bihor

Data actualizării: Data publicării:
protest mut

Revin protestele în faţa sediului PSD Bihor. Începând de marţi, membrii asociaţiei Oradea Civică au reluat flash-mob-urile zilnice, desfăşurate timp de un sfert de oră la amiază. Zeci de persoane au afișat pancarte, iar apoi au scandat împotriva Guvernului PSD. Unii dintre cei prezenți au fost și la mitingul de vineri, din București, și au povestit prin ce au trecut.

"Ei nu au principii, nu au valori morale şi s-a văzut la protest pentru că au acţionat de o manieră incalificabilă, de nedescris ce au putut să facă", spune un protestatar.

Printre protestatarii de marţi s-au aflat mai mulți membri ai asociaţiei Oradea Civică aflați, vineri, la protestul din Capitală. Unul dintre ei, Liviu Damian, susține că a fost agresat de forţele de ordine. Tânărul povestește că a vrut să ajute un cameraman şi a fost lovit de jandarmi.

"- Mi-am scăpat bidonul de apă pe jos, când m-am aplecat să-l iau m-am trezit cu un bocanc în faţă tras între ei şi bătut cu antebraţele, cu pumnii, cu genunchii în cap. Mi-a curs foarte mult sânge şi din nas şi de la tăietura de la ochi.
- Ce explicaţii ţi-au dat?
- Absolut nimic."

Bărbatul a primit îngrijiri de la un echipaj SMURD şi spune că are dureri de cap chiar şi la patru zile de la incident. Și alți orădeni au rămas cu imagini ale violențelor din Capitală.

"Au intrat pe străzi, somau oameni să intre în case, să plece acasă, oameni care poate erau doar trecători. O crimă pentru că nu s-au mulţumit doar să dea cu gaze şi cu bâta prin piaţă, cu tunuri de apă să ne disperseze, apoi au intrat pe străzile adiacente", susţine Sebastian Duma, membru al asociaţiei Oradea Civică.

"Am văzut exact fazele din Istanbul, acolo au fost arestaţi 50.000 de oameni poate cine ştie şi la noi urmează dacă nu îşi dau demisia. Noi cerem demisia Guvernului, Dragnea, Tăriceanu să plece", a declarat Cosmin Bursaşiu, membru al asociaţiei Oradea Civică.

Flash-mob-urile vor fi organizate în fiecare zi de luni până vineri, la amiază. Seara, între orele 19 și 22, orădenii sunt aşteptaţi în Piaţa Unirii la protestul #rezist.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri