Autocisternă lovită în plin de un şofer băut şi fără permis, în Bihor

Data actualizării: Data publicării:
accident rutier Bihor 220818 (4)
foto: ISU Crişana

O autocisternă şi un autoturism au fost implicate într-un accident produs noaptea trecută în Bihor, în localitatea Chiribiş. Două persoane au fost rănite după ce şoferul autoturismului, care nu avea permis de conducere, a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu autovehiculul special. Poliţiştii au constatat că şoferul vinovat era şi băut.

foto: ISU Crişana
foto: ISU Crişana

foto: ISU Crişana

Accidentul s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 1:55, pe DN 19E.

„Un tânăr de 20 de ani, din comuna Popești, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Marghita - Oradea, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autovehicul special, condus regulamentar, din sens opus, de un bărbat de 53 de ani, din comuna Tăuteu, județul Bihor”, a transmis comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Marghita s-au îndreptat de urgenţă spre locul accidentului, însoţite de echipajul de descarcerare din Oradea şi de o echipă de salvatori de la Ambulanţă.

„Pompierii militari au procedat la decopertarea totală a autoturismului, îndepărtarea bordului și tăierea pedalelor, pentru eliberarea conducătorului auto rămas captiv între fiarele contorsionate ale mașinii”, a relatat maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU „Crişana”.

Paramedicii i-au dat primul ajutor şoferului de 20 de ani, care avea o fractură la piciorul stâng şi răni uşoare la cel drept. Între timp, echipajul de la Ambulanţă au asistat un bărbat de 37 de ani, pasager în autoturism. Cei doi răniţi au fost transportaţi la spital.

„În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că tânărul care conducea autoturismul prezenta o concentrație alcoolică de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat comisarul Alina Dinu.

Poliţiştii au deschis un dosar penal.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri