Sari la conținut

BAIA MARE. Aflat în arest, Cătălin Cherecheş câştigă alegerile cu un scor zdrobitor: 71% din voturi, conform numărătorii paralele

La sediul Coaliției pentru Baia Mare, imediat dupa ora 21, a început numărătoarea paralelă. Rând pe rând, cu fiecare telefon primit de la cele 85 de secții de votare din Baia Mare și fiecare proces verbal care ajungea în sediul coaliției, se contura încet și reușita.

"- Bravo! Bravo!
- El are cele mai multe voturi la mine în secție… și la coaliţie și la tot.
- Bravo! Mulțumim mult!"

Abia la ora 3, când aveau centralizate 84 dintre cele 85 de secții de votare, reprezentanții Coliției pentru Baia Mare au făcut publice rezultatele numărătorii paralele.

"Pentru funcția de primar Cătălin Cherecheș obține 71% dintre sufragii, fiind urmat de candidatul PNL cu 9.5%, de candidatul PSD cu 7,2% și de candidatul PMP cu 5%", a anunţat Mihaela Pușnava, Coaliția pentru Baia Mare.

"Am dat o tură de oraș și am văzut că e lumina stinsă în celelalte sedii ale partidelor politice. Acest lucru nu poate decât să ne bucure! Mă bucur că băimărenii și-au ales omul și că au arătat, încă o dată, că omul sfințește locul. Cătălin e al băimărenilor și Cătălin a demonstrat că pentru Baia Mare a făcut, în 5 ani de zile, cât n-au făcut alții în 20. 
Cu toate că am fost vitregiți, să spunem, de faptul că cel care ne-a pus împreună, care ne-a adus la această masă nu a fost împreună cu noi, am demonstrat că putem să fim o familie. Mulțumim, băimăreni!", a declarat Doru Dăncuș, Coaliția pentru Baia Mare.

La finalul conferinței de presă reprezentanţii Coaliţiei pentru Baia Mare au deschis și o șampanie care însă… nu s-a deschis din prima. După mai multe încercări, ajutați și de un cuțit, au reușit să închine un pahar în cinstea victoriei.

Conform numărătorii paralele, Coaliția pentru Baia Mare a obținut 45,1% la Consiliul Local și 48,22% la Consiliul Județean.

Cătălin Cherecheș a fost trimis în judecată pentru luare de mita și se află în arest preventiv la Gherla. În ultimele două săptămâni atât Tribunalul Maramureș, cât și Curtea de Apel Cluj au respins cererile formulate de avocații săi cu privire la schimbarea stării de arest preventiv cu cea a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa
Locatie: Baia Mare, jud. Maramureș