Sari la conținut

BASCHET. Victorie de moral. CSM CSU Oradea - U BT Cluj-Napoca 84-77

foto: Facebook CSM Oradea/ Robyy Boros

În urma victoriei, orădenii au încheiat sezonul regulat pe locul doi, la egalitate de puncte cu liderul Steaua.

„A fost un joc foarte frumos din punctul meu de vedere, şi un joc care, repetm, în ciuda aşa zisei lipse de miză s-a jucat foarte tare, ceea ce ne place, ceea ce place tuturor", este de părere Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

Cele două echipe au abordat partida cu doi jucători români pe teren, după regulamentul Cupei României. Clujul a deschis tabela prin Zigeranovic, dar Oradea a fost cea care a condus ostilităţile. Fără Will Franklin, menajat de Achim, CSM CSU a încheiat prima jumătate cu trei puncte avans.

În sfertul trei, Dykes a marcat pe bandă rulantă, dar orădenii au reușit să mărească la șase puncte diferenţa pe tabelă, 68-62. Cu Martin Zeno autor a 19 puncte, gazdele s-au desprins în câştigătoare pe final.

„Am încercat să ne punem în valoare shooter-ii, în special pe final, însă nu am reuşit să marcăm din nişte poziţii destul de clare, şi singur, liberele din sfertul patru au contat şi ele foarte mult", susţine Marcel Ţenter, antrenorul U BT Cluj-Napoca.

În play-off-ul Ligii Naţionale de baschet masculin, CSM CSU Oradea va lupta pentru un loc în semifinale cu Phoenix Galaţi, care a încheiat grupa a doua valorică pe prima poziţie.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă