Bucuria Învierii Domnului a intrat în casele orădenilor

Data publicării:
paste 2015 Invierea la manastirea Adormirea Maicii Domnului

"Veniţi să luaţi lumină!"

Îndemnul preotului în Noaptea de Înviere a fost unul mult aşteptat de credincioşi. După trei zile de tăcere clopotele au bătut din nou, anunţând miracolul de Paşte. Cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii a fost trăită cu intensitate mai ales de cei care au ţinut 40 de zile de post şi care acum s-au împărtăşit.

"Luminare sufletului, a trupului a tot ceea ce înseamnă. Bucurie."

"Un moment deosebit."

În Oradea bisericile au fost neîncăpătoare. La Mănăstirea Franciscană din oraş aproape 1000 de persoane au cântat la unison.

"Hristos a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcând."

"Suntem convinşi că suntem copiii lui Dumnezeu, că suntem iubiţi cu o iubire infinită, că El a făcut totul pentru noi. Pentru păcatele noastre şi-a dat viaţă şi iată, înviind, ne-a arătat că într-o zi şi noi vom învia", a spus Mihai Vătămănelu, preotul paroh al Mănăstirii Franciscane din Oradea.

Slujba de Înviere a fost pentru credincioşi un moment aparte care le-a redat speranţa într-o lume mai bună.

"O bucurie în suflet, o linişte, o pace divină."

"Să fim mai buni, să fim mai curaţi, să fim cu sufletul mai deschis, să fim mai înţelegători cu toţi cei din jurul nostru, aşa cum Bunul Dumnezeu îi înţelegător cu cei 7 miliarde de oameni care sunt pe pământ."

Alături de gânduri bune, credincioşii au dus acasă bucate sfinţite pe care le-au aşezat pe masă de Paşte, după cum cere tradiţia.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri