Sari la conținut

Cafeneaua oamenilor străzii. În fiecare sâmbătă, un local din Oradea oferă mâncare pentru sărmani

Sărmanii din oraş s-au bucurat de un prânz cum n-au mai mâncat demult.

"- Cum vi se pare aceasta acțiune, cum vă ajuta? - Foarte bine pentru că stăm pe stradă, nu avem casă, nu ne ajută nimeni."

"Mi se pare foarte bună mâncarea şi așa ar trebui să fie peste tot în ţara asta."

Ca în fiecare sâmbăta, voluntarii nu au lipsit din cafenea. Aceștia au servit masa caldă oamenilor fără adăpost din oraş.

"Este modalitatea prin care putem ajuta oamenii care au nevoie şi punem foarte mare accent pe voluntariat, ceea ce lipsește societăţii civile", spune un voluntar.

"Dincolo că putem să le dam de mâncare, mi se pare foarte fain că putem să legăm chiar relații cu ei şi să le auzim povestea de viață."

"Ne-am dat seama că am putea face ceva pentru ei. Municipalitatea îi ajută de luni până vineri la cantina sociala şi pur şi simplu vrem să dăm o mână de ajutor orașului", susţine Cornel Caba, președintele Asociației Centru Creștin Viață Nouă Oradea.

Coordonatorii acțiunii caritabile spun că, pe lângă masa caldă pe care le-o oferă, le dau sfaturi pentru a-şi regăsi drumul în viaţă.

"Scopul acestei activități este ca oamenii să se simtă iubiți, să poată să fie vindecate acele răni din inima lor și într-adevăr să aibă o viață așa cum dorește Dumnezeu", explică Flavius Sărăcuț, coordonatorul campaniei.

"Cred ca prin această modalitate de a-i aduce într-un loc să socializeze, să se integreze într-o comunitate putem să îi ajutăm să-şi creeze o stimă de sine mai ridicată, să poată să îşi găsească un loc de muncă", completează Lavinia Sărăcuț, managerul cafenelei.

În timpul săptămânii trecute s-au strâns 500 de lei din donaţiile clienţilor şi au fost pregătite 53 de porţii de mâncare.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Constantin Gheorghiţă

Pe aceeași temă