Casă pe structură uşoară, mistuită de foc lângă Oradea. Incendiul a pornit de la un coş de fum

Data actualizării: Data publicării:
incendiu santandrei
foto: ISU Crişana

Un violent incendiu a distrus o locuinţă din comuna Sântandrei, la câţiva kilometri depărtare de Oradea. Deşi pompierii au intervenit de urgenţă şi au stins focul într-un sfert de oră, distrugerile au fost considerabile. Asta şi pentru că locuinţa era realizată pe structură uşoară, cu pereţii din plăci OSB.

imagini: ISU Crişana

Alerta a fost dată miercuri seara, în jurul orei 20. La locul intervenţiei au fost trimişi 18 pompieri şi trei autospeciale de la Detașamentul 1 Oradea.

Când au ajuns pompierii, flăcările cuprinseseră întreaga locuință, camera cazanului și o magazie.

„Incendiul, observat cu întârziere și generalizat cu repeziciune la întreaga casă, din cauza caracteristicilor constructive ale locuinței (structură ușoară, cu pereți din plăci de OSB), s-a soldat cu arderea casei, a unei magazii și a camerei cazanului. Din fericire, nu au existat persoane rănite; în momentul producerii evenimentului nu se afla nimeni în locuință”, a transmis maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Intervenţia pompierilor a dus la salvarea a două construcții auxiliare și a unui ATV.

„Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un coș de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile”, a precizat maiorul Roşca.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri