Căutări cu sonarul şi cu paramotorul în cazul profesorului dispărut din Oradea

Data publicării:
cautare profesor barca

Din barcă, dar și din aer. Așa se desfășoară căutările în cazul unui profesor orădean, dispărut acum mai bine de o săptămână în apele Crișului Repede.

Salvatorii de la o asociație din Satu Mare au fost contactați de familia celui dispărut pentru a cerceta locul unde se presupune că acesta a căzut în râu. Cei de la Multisalva au început căutările alături de specialiști din Ungaria și folosesc atât o barcă cu sonar, cât și un paramotor. În plus, scafandrii verifică zona din amonte de Uzina de Apă a Oradei.

"Ne-am mobilizat împreună cu o asociaţie similară din Ungaria, care are de asemenea experienţă în domeniul căutărilor acvatice, şi vom survola cu un paramotor de-a lungul râului Criş, până la graniţă. Vom căuta cu o barcă cu sonar în albia râului", spune Istvan Szekely, membru în asociația Multisalva.

Salvatorii îl caută pe Peter Gyorgyi, un profesor de fizică din Oradea, care a disparut pe 16 aprilie în apele Crișului Repede. Barbatul se afla împreuna cu cele doua nepoate în apropierea casei, din zona Podgoria, când i s-a facut rau, s-a dezechilibrat și a cazut în râu. El a fost căutat de pompierii orădeni, dar și de scafandrii din Arad. Deocamdată, fără rezultat.

Redactor: Adrian Laboș
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri