Sari la conținut
News Alert

Căutări cu sonarul şi cu paramotorul în cazul profesorului dispărut din Oradea

Din barcă, dar și din aer. Așa se desfășoară căutările în cazul unui profesor orădean, dispărut acum mai bine de o săptămână în apele Crișului Repede.

Salvatorii de la o asociație din Satu Mare au fost contactați de familia celui dispărut pentru a cerceta locul unde se presupune că acesta a căzut în râu. Cei de la Multisalva au început căutările alături de specialiști din Ungaria și folosesc atât o barcă cu sonar, cât și un paramotor. În plus, scafandrii verifică zona din amonte de Uzina de Apă a Oradei.

"Ne-am mobilizat împreună cu o asociaţie similară din Ungaria, care are de asemenea experienţă în domeniul căutărilor acvatice, şi vom survola cu un paramotor de-a lungul râului Criş, până la graniţă. Vom căuta cu o barcă cu sonar în albia râului", spune Istvan Szekely, membru în asociația Multisalva.

Salvatorii îl caută pe Peter Gyorgyi, un profesor de fizică din Oradea, care a disparut pe 16 aprilie în apele Crișului Repede. Barbatul se afla împreuna cu cele doua nepoate în apropierea casei, din zona Podgoria, când i s-a facut rau, s-a dezechilibrat și a cazut în râu. El a fost căutat de pompierii orădeni, dar și de scafandrii din Arad. Deocamdată, fără rezultat.

Redactor: Adrian Laboș
Operator: Florin Lucuța

Pe aceeași temă