Cinci deținuți au fost eliberaţi din Penitenciarul Baia Mare

Data actualizării: Data publicării:
Penitenciar Baia Mare
foto: Administraţia Naţională a Penitenciarelor

Cinci deţinuți au fost eliberați din Penitenciarul Baia Mare și alți 130 de condamnaţi așteaptă să iasă de după gratii în perioada următoare. Toţi beneficiază de legea privind recursul compensatoriu care prevede că pentru fiecare 30 de zile petrecute în condiţii proaste după gratii primesc 6 zile de libertate.

Cei cinci detinuți puși în libertate săptămâna trecută au fost condamnați pentru infracțiuni precum furt calificat, ultraj, violență în familie și tentativă de viol. Pentru ceilalți 130 de deţinuţi, primul pas îl constituie Comisia de Liberare Condiționată din cadrul Penitenciarului Baia Mare, care se va întruni în următoarele trei zile.

Andreea Florina Dobrițoiu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Baia Mare: "Ca urmare a intrării în vigoare a legii 169/2017 care modifică legea de executare a pedepselor 254/2013, din Penitenciarul Baia Mare au fost puși în libertate 5 detinuți în data de 19 octombrie, data intrării legii în vigoare. Și tot ca efect al acestei legi, aproximativ 130 de persoane vor fi analizate în Comisia de propuneri pentru eliberare condiționată. Precizez că pentru cei analizați în comisie, instanța va fi cea care va decide punerea în libertate, comisia având doar competența de a face propuneri, fie de admitere a liberării, fie de amânare."

Redactor: Izabela Jurasko

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri