Coloane spre Bucureşti | Zeci de orădeni au plecat cu maşinile la Bucureşti, la protestul anti-PSD

Data actualizării: Data publicării:
plecare proteste

La protestul de sâmbătă, din Capitală, au fost prezenţi şi cei aproape 20 de orădeni care au plecat cu maşinile spre Bucureşti. Sâmbătă dimineața aceştia s-au strâns în parcarea unui centru comercial din oraş, de unde au plecat în coloană spre Capitală. Pe drum au făcut opriri în Deva, Sebeș, Sibiu și Pitești, unde li s-au alăturat şi alte mașini.

Protestatarii au pornit la ora 6 cu maşinile pe care au inscripționat mesaje precum "Rezist" și "Toți pentru justiție".

„La Sibiu ne așteaptă o grămadă de oameni care și ei se alătură coloanei și la Pitești vom fi în jur de ora 16. Sperăm să ajungem înainte de ora 18 la București”, a spus Vasile Dumitriu, din cadrul asociaţiei „Oradea Civică”.

„Nu acceptăm Teleormanizarea României, vrem să apărăm, în primul și în primul rând, justiția. Români, trebuie să ieșim în stradă, haideți că se poate”, a îndemnat un protestatar.

Printre cei care au plecat spre Bucureşti s-a numărat şi Maria Popovici, o româncă stabilită în Milano: „Mesajul este următorul: cu cât suntem mai mulți, cu atât este mai precis mesajul pe care vrem să îl transmitem. Care este mesajul: Nu se mai poate! 28 de ani de când ne conduc aceleași persoane, nu am înaintat.”

Cei care au plecat spre Bucureşti i-au îndemnat pe români să iasă în stradă oriunde în ţară.

„Evenimentul pe care l-am creat pe Facebook se cheamă "București e acolo unde ești", adică oriunde în țară unde se protestează sau chiar și în diaspora e București astăzi”, a spus Alin Dobai, din cadrul asociaţiei „Oradea Civică”.

Maşinilor plecate din Bihor li s-au alăturat pe drum 50 de autoturisme din Deva, Sebeș, Sibiu și Pitești.

Evenimentul "Coloane spre București" a fost inițiat de asociația "Oradea Civică".

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri