Sari la conținut

Concurs de descarcerare în parcare

Viteza şi îndemânarea au fost esenţiale pentru pompierii înscrişi în concurs. Împărţiţi în 24 de echipaje, salvatorii şi-au demonstrat abilităţile la descarcerarea din vehicule și la acordarea primului ajutor calificat. Cele două probe s-au desfăşurat în acelaşi timp şi doar primele patru echipe la fiecare dintre ele s-au calificat în faza finală. Printre acestea s-au aflat şi pompierii bihoreni.

"În primul rând o pregătire asiduă, dăruirea profesională și experiența", dezvălui plt. maj. Daniel Popa, comandantul echipei de descarcerare ISU Crişana.

De pe margine, spectatorii au privit cu admiraţie evoluţia salvatorilor.

"Este o meserie foarte grea, riscantă, dar foarte frumoasă, căci poți să ajuți oamenii în siutuații deosebite, și-ți dă o satisfacție extraordinară."

Cei mai încântaţi au fost copiii.

"- Îți place spectacolul?
- Da.
- Ce-ți place mai mult?
- Depărtătorul.
- Dar mașinile?
- Îmi plac și mașinile."

"- Ți-ar plăcea să fii pompier.
- Da, de la 5 ani visez să fac asta."

"Scopul Competiției Naționale de Descarcerare șI Acordare a Primului Ajutor Calificat îl constituie dezvoltarea competențelor profesionale în domeniul descarcerării și acordării primului ajutor calificat, dar și schimbul de bune practici", a precizat locotenentul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Ambele probe ale competiţiei au fost câştigate de echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, urmate de pompierii bihoreni.

Reporter: Remus Popovici
Operator: Constantin Gheorghiță

Pe aceeași temă