Controale în spitalele din Oradea

Data publicării:
controale spitale

După dezvăluirea situaţiei de la Spitalul de Arşi, ministrul Sănătății a anunțat controale în 77 de spitale din țară. Printre ele se află Spitalul Judeţean din Oradea şi spitalul privat Pelican, unde au descins miercuri echipe de control. Membrii acestora analizează condițiile de internare și externare a pacienților, deconturile și raportările făcute către CAS Bihor.

"Este obligatoriu ca fiecare echipă să conțină cel puțin un economist și un medic, pentru ca fiecare să-și acopere domeniul. De medic e nevoie pentru că se va verifica foile de observație, iar contabilul va fi pe partea de contabilitate și cheltuieli", a detaliat Gheorghe Ionuț, președinte CAS Bihor.

Controalele vizează secțiile de chirurgie, ORL și de obstetrică și ginecologie ale celor două spitale.

"Vor să vadă dacă în spitale similare se întâmplă aceleași lucruri. În Oradea nu se întâmplă astfel de lucruri, dar orice control este binevenit, pentru că s-ar putea să găsim lucruri pe care putem să le îmbunătățim", a precizat Gheorghe Carp, managerul Spitalului Județean Oradea.

"Mi se pare absolut normal ca autoritățile statului să verifice raportarea cazurilor la Casa de Asigurări. Nu este nicio situație anormală, din punctul nostru de vedere", crede Ovidiu Pătruț, directorul executiv al Spitalului Pelican.

Acțiunea a început cu o discuție dintre managerii spitalelor și echipele de control. Deși au fost programate pentru toată luna mai, șeful CAS Bihor speră să termine verificarea într-o săptămână. După finalizarea controalelor din Oradea, va veni rândul și celorlalte spitale din județ să fie verificate.

reporter: Nicoleta Farcaș
operator: Darius Pop

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri