Cursă inaugurală Oradea-Torino

Data publicării:
cursa Torino

Torino este noua destinaţie spre care se poate zbura de pe Aeroportul Internaţional din Oradea. Cursa aeriană va funcţiona în zilele de joi şi duminică. Pasagerii primului zbor au fost întâmpinaţi de oficialităţile locale cu ouă de Paşte încondeiate.

"- Bine ați venit!
- Mulțumim!
- Sunteți cu prima cursă de Torino, bine ați venit în Oradea!
- Știu, știu! Mulțumim!"

Prima cursă aerină Torino-Oradea a aterizat joi după-amiază pe pista aeroportului orădean. Un Boeing 737 cu 220 de locuri al Blue Air a avut un grad de ocupare de 60%, conform reprezentanţilor companiei.

"Primele zboruri performează destul de bine, un factor de încărcare care poate fi îmbunătăţit, însă credem că pe viitor vom ajunge la 90 la sută", susţine reprezentantul companiei aeriene.

"Prin această cursă obținem și avem deja cinci destinații în Italia. Știu foarte bine că cerința bihorenilor și a orădenilor era foarte puternică către aceste destinații", a declarat Sandor Pasztor, președintele CJ Bihor.

Cursa Oradea-Torino, cu legături către Catania, Napoli şi Roma, va fi disponibilă în fiecare joi şi duminică. Călătorii sunt încântaţi de această nouă destinaţie de pe aeroportul din Oradea. Ei nu vor mai fi nevoiţi să bată zeci de kilometri până la Timişoara, Arad sau Cluj Napoca.

"- Este o cursă foarte avantajoasă!
- Înainte cum trebuia să mergeți ca să ajungeți, pe unde?
- Făceam întotdeauna Bergamo-Timișoara sau Arad.
- Și de acolo cu altceva.
- Da, 200 de kilometri.
- Foarte avantajoasă!"

"Este foarte bun zborul, pentru că este o nouă rută prin care ajungem din Torino în România, unde e o comunitate mare de români", spune un călător din Italia.

De pe aeroportul din Oradea se zboară din acest an către Londra, Barcelona, Milano, Torino, Eindhoven şi Memmingen-Germania. Alte curse internaţionale sunt cele către Larnaca şi Antalya, în timp ce pe intern se zboară către Bucureşti, Iaşi şi Constanţa.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri