Sari la conținut
News Alert

Dar de Crăciun. Peste 80 de mii de lei au fost strânşi din donaţii de fundaţia poliţiştilor bihoreni

Este pentru al doilea an în care Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor şi Fundaţia "Colonel Ioan Baciu" organizează spectacolul "Dăruind vei dobândi", care are ca scop strângerea de fonduri pentru familii nevoiaşe din judeţ.

"Este un eveniment caritabil în care ne-am propus şi am reuşit să strângem fonduri pentru a sprijini, în pragul sărbătorilor de iarnă, 162 de familii nevoiaşi din judeţul Bihor, cu 733 de copii", a explicat comisarul Florian Sîrca, preşedintele Fundaţiei "Colonel Ioan Baciu".

În acest mod, poliţiştii au vrut să arate că le pasă de oamenii în slujba cărora se află şi de problemele care există în comunitate.

"Prin felul în care poliţiştii bihoreni au ales să dăruiască, au înţeles ei, în primul rând că sunt parte a acestei comunităţi, dar şi că pot veni cu soluţii pentru problemele pe care le au parte dintre membrii ai acestei comunităţi", spune chestor Liviu Popa, şeful Poliţiei Bihor.

Spectacolul a fost întreţinut de nume mari ale teatrului românesc. Chiar dacă este o perioadă aglomerată, artiştii au povestit că au acceptat invitaţia de a veni la Oradea din dragoste pentru public, dar şi pentru că a fost vorba despre o acţiune caritabilă.

"Ne-a lansat o invitaţie care ne-a onorat, ne-a impresionat mai ales pentru gestul pe care îl fac dumnealor an de an, pentru această extraordinară idee şi iniţiativă, de-a realiza un spectacol prin care să se adune fonduri pentru această misiune nobilă", a spus Vasile Muraru.

"Viaţa noastră e legată de public, de oameni, nu putem să nu ne ducem, deşi a fost foarte greu, nu aveţi avion care să vină direct, au întârziat, au spus că nu au avioane, am stat trei ore în Otopeni, am ajuns la voi, ce să mai vorbim", a povestit Stela Popescu.

"În general, la asemenea acţiuni, acceptăm, cel puţin în ultima lună în Bucureşti cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, am avut multe ieşiri şi individual şi cu teatru în sprijinirea acestor copii", a completat Alexandru Arşinel.

Prima ediţie a acestui eveniment caritabil a avut loc anul trecut, pe 23 decembrie, la Filarmonica de Stat. Atunci s-au strâns 42 de mii de lei, bani care au fost cheltuiţi pe alimente şi jucării care au ajuns la 80 de familii sărace din Bihor.

Reporter: Anca Deac

Operator: Constantin Gheorghiţă