Sari la conținut

Directorul Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, arestat pentru abuz în serviciu

Potrivit procurorilor, directorul Centrului pentru Conservarea și promovarea Culturii Tradiționale Bihor a întocmit mai multe documente false ca să justifice cheltuielile legate de organizarea, în perioada mai-iulie 2013, a unor evenimente care, de fapt, nu au avut loc .

„La data de 24 mai 2013, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor a organizat o sesiune de selecție a unor proiecte care urmau să beneficieze, pe parcursul anului 2013, de finanțare nerambursabilă din fondurile acestei instituții. Ca urmare a acestei selecții, pentru două proiecte ale ASOCIAȚIEI „OPERA PER SEMPRE" s-a aprobat o finanțare în sumă totală de 50.000 lei.

Ulterior, ASOCIAȚIA „OPERA PER SEMPRE" a înaintat către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor documente justificative referitoare la cheltuielile efectuate, pe baza cărora a fost virată în contul asociației suma totală de 36.000 lei. Din actele de la dosar a rezultat că, în realitate, evenimentele în cauză nu au avut loc, iar documentele justificative pe baza cărora Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor a efectuat plățile au atestat împrejurări nereale", descriu procurorii DNA, într-un comunicat, modul de operare.

Reținut pentru 24 de ore, Adrian Dume a fost arestat ieri printr-o decizie a Judecătoriei Oradea.

editor web: Adrian Laboș

Pe aceeași temă