Electrocentrale Oradea repară conductele vechi de peste 40 de ani ca să poată da drumul la căldură

Data publicării:
conducte

Ca să prevină avariile de pe cea mai importantă magistrală din oraş, Electrocentrale Oradea a pregătit un buget de 125 de mii de lei pentru lucrări. Muncitorii au spart asfaltul din mai multe zone din oraş ca să poată repara conductele.

"Se lucrează la înlocuirea unor porţiuni mai însemnate din conductele magistrale numărul unu, ea e veche din 1967, deci are o vechime apreciabilă de 46 de ani din momentul punerii ei în funcţiune", spune Eustafie Ilisei, purtătorul de cuvânt al Electrocentrale Oradea.

Din cauza lucrărilor, 12 asociaţii de proprietari din Oradea au rămas trei săptămâni fără apă caldă. Alte 100 de asociaţii vor rămâne fără apă caldă 4 sau 5 zile şi nimeni nu poate garanta că acest lucru nu se va întâmpla în mijlocul iernii. "Cu baia e mai greu, ce să facem, asta e, trebuie să suportăm", spune un locatar, în timp ce altul îi dă dreptate: "Decât în mijlocul iernii să se intervină, mai bine acum."

Din cauza lucrărilor, cea mai mare parte a cartierului Rogerius va rămâne fără apă caldă până în 21 septembrie când, speră muncitorii, vor termina cu reparaţiile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri