Sari la conținut
News Alert

Enoriaşi transportaţi cu microbuzul şcolar la mănăstirea Izbuc

Enoriaşi transportaţi cu microbuzul şcolar. S-a întâmplat ieri, la mănăstirea Izbuc, din judeţul Bihor, unde sătenii au fost aduşi la procesiune cu mijlocul de transport dedicat elevilor.

2

imagini transmise de un telespectator Digi24

Primarul comunei Cărpinet recunoaşte că a folosit microbuzele în acest scop, dar spune că a ajutat sătenii mai în vârstă să ajungă la slujba de Sfânta Maria. Asta cu atât mai mult cu cât la intrarea în mănăstire există o pantă mai abruptă, greu accesibilă lor.

Reporter: "Legea vă permite acest lucru sau aveţi un regulament propriu?"
Petru-Daniel Curta, primarul din Cărpinet: "Acum, nici eu nu stiu să vă spun lucrul ăsta, dar evenimentul desfăşurându-se sub zilele comunei Cărpinet, aceşti oameni au fost invitaţii noştri. Nu l-am folosit pentru mine personal, nici nu am dus familia mea cu el. Am dus oamenii care au fost invitaţi pentru sărbătoarea comunei. Pentru ce există unităţi administrativ-teritoriale? Nu trebuie să ne ocupăm şi de aceşti bătrâni nevoiaşi?"

Legea nu prevede însă utilizarea în acest scop a microbuzelor şcolare, destinate exclusiv transportului elevilor la şcoală, în tabere sau la olimpiade ori al cadrelor didactice la concursurile naţionale.

Microbuzul din Cărpinet a fost livrat de Ministerul Dezvoltării acum doi ani, iar cheltuile de funcţionare sunt asigurate din bugetul Consiliului Local.

Redactor: Bogdan Băcilă