Sari la conținut

EXCLUSIV Digi24 Oradea. Copil accidentat la o sedinţă de fizioterapie. Părinţii acuză angajaţii Spitalului Municipal Oradea de neglijenţă 

ATENŢIE! IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOŢIONAL!

UPDATE: Conducerea Spitalului Municipal susţine că procedurile au fost respectate, iar copilul era supravegheat de un specialist. Recunoaşte însă că sala în care se fac exerciţiile de fiziokinetrorepie este improprie unor astfel de activităţi. Adulţii sunt trataţi la un loc cu cei mici, iar aparatul de care s-a lovit copilul nu trebuia să fie în acel loc.

Dr. Florin Maghiar, directorul medical al Spitalului Municipal din Oradea: "Exista un aparat medical care trebuie să fie în sală, dar trebuia să fie la o distanţă mai mare de locul unde se încerca învăţarea copilaşului să umble."


Totul s-a întâmplat în miercuri dimineaţa, când copilul a fost dus de părinţi la o sedinţă de fizioterapie. La un moment dat copilul s-a dezechilibrat, a căzut şi a dat cu capul de un aparat medical. Întâmplarea a fost surprinsă cu telefonul mobil chiar de tatăl băieţelului, care filma şedinţa.

"S-a dezechilibrat, nefiind însoţit corespunzător, şi în căzătură s-a lovit de un stepper. A suferit un hematon şi am fugit imediat cu el la urgenţă", povesteşte Sorin Ambro, tatăl copilului.

Părinţii spun că după consultaţie au fost trimişi acasă, dar după câteva ore de la incident copilului i s-a făcut rău. Aşa că s-au întors la spital. Tatăl băieţelului acuză personalul spitalului de neglijenţă şi vrea să depună o plângere la poliţie. 

"- Ce au zis?
- S-au uitat şi au zis că doamna e de vină!
- De ce e doamna de vină?
- Pentru că a ieşit afară.
- Unde a ieşit afară?
- Pe hol."

Copilul a fost trimis pentru investigaţii suplimentare la Spitalul Judeţean din Oradea.

"Este un copil care a suferit un traumatism cranian într-o unitate sanitară; starea lui este bună. Este în afara oricărui pericol. Tomografia nu a descoperit nici o leziune medicală", a precizat dr. Zsolt Beres.

Tatăl copilului a depus o plângere la conducerea spitalului Municipal, care va declanşa o anchetă internă.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Darius Pop

Editor web: Adrian Laboş