Sari la conținut
News Alert

EXCLUSIVITATE. 330.000 de euro falşi, găsiţi la un bărbat care a încercat să cumpere mâncare cu o bancnotă contrafăcută. A fost prins de jandarmi

Bărbatul care şi-a trăit toată viaţa printre ciulini şi gunoaie, într-o cocioabă de lut dărăpănată, a crezut că i-a pus Dumnezeu mâna în cap când a găsit mormanul de bani la ghena de gunoi din spatele unui bloc din apropiere. A luat bancnotele şi le-a ascuns într-o găleată de vopsea, acolo unde le-a găsit Poliţia, când au venit să percheziţioneze locul.

Pesemne că bărbatul ştia că mica avere pe care a găsit-o e de fapt doar o grămadă de hârtie colorată, pentru că nu s-a îngrijit să îi ascundă departe de ochii copiilor din vecini.

După ce a găsit banii, bărbatul s-a gândit că merită măcar o cină plătită din noua captură, aşa că a mers în Parcul 1 Decembrie la festivalul "Toamna Orădeană". A fost greşeala care l-a adus în vizorul unui echipaj al Jandarmeriei, aflat în zonă.

"Unul a vrut să schimbe 50 de euro. Am spus să meargă că sunt falşi, că ştiu că s-a descoperit la groapa de gunoi o grămadă mare."

"Au fost depistaţi 336 de mii de euro falsificaţi ce fuseseră sustraşi de către persoane care locuiau în apropierea gropii de gunoi - una din locaţiile unde membrii grupului organizat specializat în falsificarea de monedă îi aruncaseră", a confirmat Violeta Fotache, specialist DIICOT.

Vânzătorii sunt foarte suspicioşi de fiecare dată când primesc euro, de când au aflat de fabrica de bani falşi a Mafiei. Aşa că şi-au luat măsuri de precauţie şi au învăţat să deosebească banii falşi de cei buni.

Fabrica de bani falşi de la Oradea a fost descoperită în urmă cu aproape două săptămâni. Procurorii DIICOT, în colaborare cu poliţiştii români şi autorităţile italiene, au capturat atunci aproape 30 de milioane de euro. La doar o zi după acest eveniment, banii falşi au început să circule şi pe piaţa din Oradea, iar un taximetrist a fost înşelat de un client cu o bancnotă falsă de 50 de euro.

Reporteri: Bogdan Costea, Diana Grad, Yvette Mîrza
Operatori: Constantin Gheorghiţă, Darius Pop
Editor web: Adrian Laboş