Sari la conținut

Expoziție-examen a 90 de absolvenți de la Liceul de Arte din Oradea

Primele aplauze au mers direct la absolvenții care visează o carieră în modă. Nu a fost o ținută care să nu impresioneze, mai ales că unele au fost realizate din materiale neconvenționale.

"De exemplu, prima mea rochie e din capace, reciclabile desigur, iar a doua e din capace de la doză și ultima mea creație pentru atestat este din aluminiu, plăcuțe din aluminiu", spune o absolventă.

"A fost minunat. Mi-am împlinit visul. De când era mică vroiam să devin designer și a fost o plăcere să lucrez."

"Anul acesta avem totuși o generație de excepție, avem foarte multe premii obținute la olimpiade, fază județeană și fazele naționale", este de părere Doina Tătar, profesoară la Liceul de Arte din Oradea.

Analizate îndeaproape au fost machetele elevilor de la arhitectură și design. Lucrările au fost atât de bine executate, încât ar putea fi puse în practică oricând.

"- M-am gândit să fac altceva, ceva mai modern, să folosesc stilul eclectic.
- Ce materiale ai folosit?
- Mai multe printuri, printuri, carton, polistiren expandat, diverse și lumini."

"Pe partea de machetă s-au folosit materialele tradiționale: cartoane și colaj, tehnicile de atelier, iar pe partea de reprezentare s-a mers pe materialele moderne: piatră, lemn, sticlă", a precizat Silviu Popa, profesor de arhitectură 

Expoziția-examen a celor aproape 90 de absolvenți de arta a fost completată cu lucrări de grafică, ceramică sau pictură de șevalet.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves