Sari la conținut

FOTBAL. Orădeanul Ionuţ Pop a debutat în acest an, cu AS Roma, în Youth Champions League

Ionuţ Pop, fostul portar al juniorilor de la FC Bihor apără buturile echipei de tineret a formaţiei AS Roma, deşi în urmă cu doi ani a suferit o accidentare destul de gravă. A trecut cu bine peste operaţia suferită la genunchi, iar 2014 l-a încheiat ca titular în campionat cât şi în jocurile din cupă.

„Dorinţa cea mai mare este să joci meci de meci, să-ţi faci treaba cât mai bine când eşti chemat la datorie. Pentru mine acest lucru este cel mai important, să-mi fac treaba acolo şi să fie toată lumea mulţumită de mine, dar în primul rând să fiu eu mulţumit de mine", recunoaşte Ionuţ Pop.

Talentatul portar speră ca într-o zi să-i calce pe urme lui Bogdan Lobonţ în Cetatea Eternă. Chiar dacă nu a apucat încă să se pregătească împreună cu echipa mare, Ionuţ spune că se bucură de sprijinul fostului internaţional român, dar şi a mijlocaşului roman Florenzi.

„De fiecare dată când îl întâlnesc pe Bogdan este o mare plăcere. Vorbim tot timpul, cum eşti, cum stai, să fii ascultător, ascultă indicaţiile de acolo şi ai să vezi că totul va fi bine."

Portarul orădean a debutat în 2014 şi în cupele europene sub tricoul formaţiei romane. A fost utilizat titular în disputa cu Manchester City, în competiţia rezervată echipelor de tineret a Ligii Campionilor.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Darius Pop
Editor web: Adrian Laboş