Sari la conținut

FOTO. O locuință din Bihor, magnet pentru accidente. În apropierea casei au avut loc 6 accidente în jumătate de an

Membrii familiei Tănase au început să-și ridice locuința în 2005, la marginea drumului dintre Tinca și Leș. Încă de atunci au fost martori ai accidentelor care se produceau în curba din fața casei. Situația s-a agravat însă o dată cu reabilitarea drumului, în ultima jumătate de an. Nu mai puțin de 6 mașini au derapat și s-au oprit în șanțul de lângă imobiul. Cel mai grav eveniment s-a produs cu o lună în urmă, când autoturismul scăpat sub control de o șoferiță le-a distrus gardul. 

"Eram în casă cu toții când am auzit o lovitură mai zdravănă și am ieșit, am fugit cu toții afară și am văzut mașina care se dăduse peste cap, se lovise de gard și am sărit să dăm primul ajutor domnișoarei care era la volan", povesteşte Nicolae Tănase, proprietarul casei.

Indicatorul care semnalizează curba din fața locuinței este șters și acoperit de ramurile unui copac. Astfel, nu poate fi văzut, mai ales noaptea. Ca urmare, proprietarii casei și Primăria comunei Nojorid au cerut Consiliul Județean Bihor să reglementeze situația semnalizării în curba cu probleme. 38 de zile au trecut până când au venit reprezentantul firmei ce reface drumul.

"Ne-a dat asigurări că în termenul cel mai scurt va pune acele indicatoare", susţine Mircea Crainic, primarul comunei Nojorid.

Între timp s-au mai produs două accidente. Duminica trecută două mașini au derapat lângă casa familiei Tănase.

"Nu e plăcut să stai de exemplu la masă în familie și să auzi lovituri și să te întrebi: Vai, cine a mai intrat în gard sau cine a intrat în șanț? Pentru că niciodată nu știi cât de grav poate fi accidentul respectiv și te gândești mereu să nu moară persoana respectivă", spune Georgiana Tănase, fiica proprietarilor.

Contacți telefonic de către Digi24 Oradea, reprezentanții firmei care se ocupă de reabilitarea drumului au declarat că marcajele în acea zonă nu au fost incluse în proiect. Au dat însă asigurări că joi vor fi montate indicatoarele necesare semnalizării curbei. 

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves, Florin Lucuța

Pe aceeași temă