Sari la conținut

Frig şi nemulţumiri în Piaţa Cetate. Comercianţii spun că li s-a interzis să folosească aparatele de încălzit

"- Câte rânduri de haine aveţi?
- Nu ştiu, 3-4.
- Reuşiţi să vă încălziţi?
- Nu. Nu primim nimic."

Ca să reziste frigului din aceste zile, comercianţii din Piaţa Cetate au fost nevoiţi să îmbrace mai multe rânduri de haine. Nu se pot încălzi în alt fel pentru că, spun ei, li s-a interzis să folosească aerotermele.

"N-avem voie să băgăm nicio sursă de căldură; ni s-a spus că dacă băgăm ni se desface contractul. În toată hala asta nu e nicio suflantă de aer cald, ni se opresc sistemele de marcat", spune Zsolt Teleki, comerciant în Piaţa Cetate.

"Începe cu ameninţări că ne pun contoare, că ne pun sigiliu pe ceasuri sau că ne reziliază contractul de închiriere", spune alt comerciant.

"Comercianţii din hala din Piaţa Cetate din Oradea se plâng că nu pot munci. Sunt doar 6 grade celsius în această hală, iar oamenii spun că nu au nicio modalitate de a se încălzi", a aflat Yvette Mîrza, reporter Digi24 Oradea.

Comercianţii spun că nu li se permite nici măcar să utilizeze aparatele de cafea ori de prăjit. Interdicţia de a folosi instalaţia electrică din hala se aplică şi vara, când vânzătorii nu au voie să folosască frigiderele.

"Pretenţia e să se plătească 7 milioane de lei vechi pe lună, dar condiţii nimic. Acum 2-3 ani când s-a amenajat hala au fost calorifere şi aer condiţionat."

Administraţia pieţei are o explicaţie pentru această situaţie.

"În hala agroalimentară din Piaţa Cetate instalaţia electrică este proiectată doar pentru iluminat nu şI pentru radiatoare sau alte instalaţii de încălzit, din cauza aceasta este situaţia aşa", a precizat Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al ADP Oradea.

Astfel, pentru zeci de comercianţi din Piaţa Cetate singura variantă de a se încălzi o reprezintă ceaiurile calde.

Reporter: Yvette Mîrza
Operator: Robert Rezmuves

Pe aceeași temă