Sari la conținut

Hotelierii şi patronii de restaurante din Oradea sprijină referendumul din 14 iunie

Printre semnatarii scrisorii se numără directori de hoteluri, administratori de centre comerciale şi patronii unor restaurante şi cafenele din Oradea. Aceştia şi-au explicat decizia de a susţine fuziunea Sînmartinului cu Oradea.

"Anul viitor vom avea și un aeroport internațional avem probabil cea mai bună apă termală din Europa, avem hoteluri mai avem nevoie de dorință. De aceea îndemn toți orădenii, fie că sunt de acord, fie că nu, să-și exprime opiniile", susţine Romeo Ionescu, directorul hotelului Ramada din Oradea.

"Ne întrebăm adeseori de ce ne pleacă copii sau de ce nu se întorc. Haideți să le dăm premisa să dezvoltăm orașul pentru ei", îndeamnă Felicia Țenț, administratorul Lotus Center Oradea.

"Nu ne este indiferent cum evoluează Oradea dacă orașul se dezvoltă în ritm accelerat în competiția cu celelalte orașe și ne asigură un ambient corespunzător sau dacă va rămâne în urmă", susţine Dorin Popa, președintele centrului de cultură și civilizație a vinului Millesime.

"Dezvoltarea orașului nu poate fi făcută fără companiile din municipiu și trebuie să fim conștienți că cu cât sunt mai multe locuri de muncă, cu atât salariile sunt mai mari, iar veniturile orașului din impozitul pe salarii este mai mare. De acolo vom avea resurse să putem rezolva problemele orădenilor", a explicat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Unirea Oradei cu aşezarea limitrofă este susţinută şi de fostul antrenor al naţionalei de fotbal Emerich Jenei şi de prezentatoarea TV Ilinca Vandici.

"Oradea merită să intre în rândul orașelor mari din România, dar nu se poate fără votul vostru", spune Emerich Jenei, fost antrenor al echipei naționale.

"Abia aștept să vin în vacanță în Oradea într-o stațiune termală modernizată, o adevărată capitală termală. Nu uitați pe 14 iunie să mergeți la vot!", a transmis Ilinca Vandici.

"Voi merge la vot! Doar așa uniți vom fi mai puternici și ne va fi mai bine."

"- Veți merge la vot?
- Da, sigur că da, da!"

"- Știți când se va organiza a doua rundă la referendum? Veți vota?
- Habar nu am."

În cadrul campaniei pentru referendumul din 14 iunie, edilii orădeni a afișat data scrutinului atât în stațiile de tramvai, pe garniturile care circulă în oraş, dar şi pe un uriaş banner amplasat pe turnul primăriei Oradea.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă