Igrasie si mucegai in sala de mese a scolii

Data publicării:
stirea 201 20dsp-47157

Inspectorii sanitari au verificat încăpere cu încăpere toată clădirea în care funcţionează sala de mese a şcolii maghiare. Au observat că pereţii sunt cuprinşi de igrasie, iar sub câteva panouri domnea mucegaiul. 90 de copii mănâncă zilnic în astfel de condiţii, într-o sală care nici măcar nu are autorizaţie de funcţionare.

"Se constată igrasie până la o înălţime semnificativă pe pereţii sălii de mese, igrasie care a fost marcată de agentul economic al firmei de catering.", spune Cristina Marcut, inspector in cadrul DSP Bihor.

In ciuda neregulilor constatate, inspectorii nu pot lua nicio măsură. Cladirea in care functioneaza sala de mese este disputata de Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" si de scoala maghiară Szacsvay Imre.

"Studiind dosarul de obiectiv al acestei clădiri am constatat că sunt nişte deficienţe juridice care n-au fost clarificate până la această dată", spune Elisabeta Morar, inspector in cadrul DSP Bihor.

O hotarare in acest sens poate fi luata de Inspectoratul Scolar si de Administratia Imobiliara Oradea.

"În ceea ce priveşte condiţiile în care copiii iau masa acolo de la Szacsvay, singura ofertă pe care pot să le-o fac din nou, pentru că am mai făcut-o e să vină să mănânce alături de copiii noştri în sala noastră de mese", spune Maria Onita, directorul Colegiului Naţional "Mihai Eminescu".

Scoala Szacsvay Imre face obiectul unei alte anchete derulate de Inspectoratul Scolar judetean, in urma unor articole din presa locala in care se arata ca directiunea a separat toaletele elevilor pe criterii etnice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri