Judecătoria Salonta, în prag de desființare

Data publicării:
stire judecatoria salonta
După ce au fost anunțați că ar putea să facă drumul spre Oradea pentru a merge la judecată, bihorenii arondați instanței din Salonta se opun desființării. 
„Toate primăriile din zona regiunii Salonta am înaintat o scrisoare către primul ministru şi Parlamentul României în care cerem socoteală", spune Laszlo Torok, primarul municipiului Salonta.
„Este mult mai ușor să ajungă la Salonta decât la Oradea. Oricum, la Oradea e destul de aglomerat și un banal caz durează luni de zile pentru soluționare", completează Vasile Memetea, viceprimarul comunei Gepiu. 
Unul dintre motivele pentru care CSM a propus desființarea instanței din Salonta o reprezintă volumul de muncă mic. Paradoxal, în ultimii ani, numărul celor care ajung în instanță este tot mai mare. 
„Volumul de activitate a crescut în fiecare an, începând cu 2006. Anul trecut am avut un număr de 3,400 de dosare înregistrate la Judecătoria Salonta", explică George Bogdan, judecător în cadrul Judecătoriei Salonta.
Nu mai puțin de 30 de mii de oameni vor trebui să meargă la Oradea, dacă Parlamentul decide că trebuie pus lacătul pe ușa instanței din Salonta. 
„Oradea e supraaglomerată. Și atunci ce sens are să duci procesele de la Salonta într-o judecătorie supraaglomerată? Normal ar fi să rearondăm comunele care aparțin Oradei și Salontei", este de părere senatorul PNL de Bihor Valeriu Boeriu.
Oamenii deja se văd puși pe drumuri și nu înțeleg decizia CSM de a desființa Judecătoria. 
O decizie în acest sens va fi luată după vacanța parlamentară. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri