Omar Hayssam rămâne în închisoare. Instanța a respins cererea de eliberare condiționată a teroristului

Data actualizării: Data publicării:
omar hayssam portret
Omar Hayssam a fost condamnat pentru răpirea unor jurnaliști în Irak. Sursa: captură DIgi24

Judecătoria Moreni a respins, vineri, cererea lui Omar Hayssam pentru a fi eliberat condiționat. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată. 

Sirianul Omar Hayssam este încarcerat în Penitenciarul Mărgineni și are de executat o pedeapsă de 23 de ani și patru luni. Solicitarea a fost respinsă ca fiind neîntemeiată iar contestația poate fi formulată în 3 zile. Termenul pentru refacerea cererii de eliberare a fost stabilit de instanță pe 25 octombrie 2024. 

Avocatul său declara la începutul lunii că bărbatul condamnat pentru terorism este bolnav, nu se poate deplasa urma să fie audiat prin videoconferință direct din spatele gratiilor. 

A executat până acum doar zece ani din pedeapsa pe care a primit-o. 

Hayssam este condamnat în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak, dar și în alte patru dosare. A primit în total 65 de ani de închisoare, însă după contopirea pedepselor s-au redus acești ani la 24 de ani. 

Acesta invoca și faptul că are o vârstă înaintată.

Pentru implicarea în răpirea jurnaliștilor Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci și Ovidiu Ohanesian, în martie 2005, la Bagdad, sirianul a fost condamnat în lipsă, în februarie 2008. 

În 2006, Omar Hayssam fusese eliberat pe baza diagnosticului de cancer în fază terminală. Apoi a fugit din ţară. El a fost adus în România după șapte ani. 

A fost condamnat în dosarul „Manhattan“, dosarul pentru răpirea jurnaliștilor în Irak, dosarul „Volvo Truck“ și în dosarul „Foresta Nehoiu“.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri