"Linie fierbinte" pentru antreprenorii din Bihor

Data publicării:
BETA telefon patroni

Cristian Goron conduce o afacere bazată pe comercializarea produselor de construcţii şi ale celor fitosanitare. Recent a observat că o firmă cu un obiect de activitate asemănător, aflată la doar câţiva metri distanţă de magazinul său, nu respectă toate regulile concurenţei loiale. Bărbatul susţine că vecinii săi lucrează şi în afara programului afişat şi nu îndeplinesc condiţiile pentru vânzarea unor produse fitosanitare. A sesizat autorităţile şi a luat legătura cu Federaţia Patronilor din Bihor, la numărul de telefon 0746/366 750.

"Am aflat de pe internet de aşa numitul telefon verde. Federaţia Patronilor Bihor ne-a spus că va lua legătura cu organele de control al statului ca să eliminăm această concurenţă neloială", spune Cristian Goron.

"Firmele au apelat la noi pentru că au încredere că, fiind alături de ele, poate vor fi mai bine luate în considerare", susţine Ioan Lucian, preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor.

Telefonul de urgenţă al Federaţiei Patronilor Bihor funcţionează de câteva săptămâni în urmă şi a primit deja mai multe sesizări. Oamenii de afaceri au reclamat practici de concurenţă neloială ori abuzuri din partea instituţiilor de control. Alţii au vrut doar să afle cum pot fi ajutaţi de federaţie.

"Societăţile dezvoltate folosesc foarte tare acest atu, cel al sesizărilor prin care se descoperă neconformităţile şi atunci este ideal pentru mediul de afaceri să aibe acest mecanism", este de părere Eugen Antal, managerul unei firme.

"Această linie verde, făcând publică, practic, problema, cred că vor putea să fie atât în favoarea noastră, cât şi în favoarea instituţiilor statului", consideră Maria Sabin, directorul general al unui grup de firme.

La linia fierbinte a antreprenorilor poate suna orice om de afaceri. În Bihor există aproximativ 15 mii de companii care pot apela la linia de urgenţă a firmelor.

reporter: Edina Szomoru
operator: Gabor Szilagyi

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri