Locuri de parcare în Şanţul Cetăţii, în locul unei construcţii abandonate

Data publicării:
parcare cetate (2)
foto: Primăria Oradea

Aproximativ 150 de locuri de parcare vor fi amenajate în Şanţul Cetăţii din Oradea, în spatele sediului Poliţiei Rutiere. Este promisiunea făcută de autorităţile locale după consultarea cu asociaţiiole de proprietari din zonă. Spaţiile de parcare vor fi amenajate pe locul unei construcţii abandonate care va fi dărâmată.

foto: Primăria Oradea
foto: Primăria Oradea

foto: Primăria Oradea

Lucrările se vor desfăşura în trei etape şi vor începe la sfârşitul lunii iulie. Mai întâi va fi demolată construcția dezafectată din zonă, care a fost cumpărată de administraţia locală.

Pe parcursul a trei luni, constructorul – Drumuri Bihor SA – va amenaja spaţiile de parcare, va asigura iluminatul public şi va reface carosabilul şi zonele deteriorate, având obligaţia de a proteja spațiile verzi și arborii din zonă.

foto: Primăria Oradea
foto: Primăria Oradea

foto: Primăria Oradea

Între timp, în altă parte a oraşului, în cartierul Ioşia, a fost deja reabilitată o altă parcare, cea dintre Arena „Antonio Alexe” și terenurile de tenis din zonă. Lucrările în valoare de peste 160 de mii de lei au început în 20 iunie 2018 și au fost finalizate săptămâna trecută.

Muncitorii au înlăturat asfaltul existent, au îmbunătăţit infrastructura în anumite zone, au asfaltat şi marcat locurile de parcare şi au înlocuit gurile de scurgere.

În total, a fost asfaltată o suprafaţă de 2500 de metri pătraţi şi au fost oferite şoferilor 83 de locuri de parcare, dintre care două pentru autobuze.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri