Lucrări de Dali, Chagall şi De Chirico, expuse la Oradea

Data actualizării: Data publicării:
EXPOZITIE_DALI_1

Lucrări de Dali, Chagall și De Chirico pot fi admirate de orădeni în cadrul unei expoziții deschisă la Muzeul Orașului Oradea. De la litografii până la bijuterii și medalii, cele 91 de lucrări abordează teme biblice și sunt numerotate și autentificate. Exponatele provin dintr-o colecție privată și rămân la Oradea până la finalul anului.

Parte a colecției private Kesauri, lucrările celor trei reprezentanți ai artei moderne au o temă comună: cea biblică.

„Aceste lucrări au teme inspirate de oameni prinși între viață și moarte, între tensiuni extreme ale unui secol convulsiv și soluția pe care toți trei, în viziunile lor, în tehnicile lor o exprimă este ce a salvării prin recursul la religie", a explicat Ramona Novicov, critic de artă.

„În cadrul expoziției vizitatorii pot admira aceste medalii în relief, de argint aflate sub semnătura lui Salvador Dali. Cele 10 medalii spun povestea celor 10 porunci", a relatat Andrada Rește, jurnalist Digi24 Oradea.

Sub semnătura lui Salvador Dali, în cadrul expoziției de la Oradea sunt expuse tapiserii, medalii și bijuterii.

„M-aș opri asupra acestui obiect anume. El a făcut parte din crucea sfântului Părinte și e o imagine simbolică, care aduce aminte de ceea ce au spus sfinții Părinți, că nu cuiele l-au ținut pe Hristos pe cruce ci dragostea lui pentru oameni", spune Ramona Novicov.

În următoarea perioadă reprezentanții muzeului pregătesc mai multe evenimente, printre care și expoziții cu lucrările unor pictori precum Toulouse Lautrec sau Edgar Degas.

Reporter: Andrada Rește
Operator: Gabi Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri