Mii de turişti îşi petrec vacanţa la cort, în Parcul Natural Apuseni

Data actualizării: Data publicării:
cort apuseni

Uitați de vacanțele costisitoare la hoteluri scumpe! Relaxarea poate fi găsită şi în mijlocul naturii, într-un cort, fără prea multe cheltuieli. Este rețeta pe care o aplică turiștii care vin în Parcul Natural Apuseni. Îşi petrec vacanţa în faţa grătarului, în creierii munţilor, departe de confortul cotidian. Starea de bine pe care o simt nu se compară cu nimic, spun ei. 

În fiecare vară, mii de turiști se adună în poiana Glăvoi din Parcul Natural Apuseni pentru a-şi petrece câteva zile la cort, în mijlocul naturii. Unii se simt atât de bine încât petrec aici întreaga vacanţă de vară.

"În ultima vreme am observat o creștere considerabilă a numărului de turiști", spune Alexandru Laza, aspirant Salvamont Salvaspeo Bihor. "Majoritatea vin pentru weekend, dar și pentru perioade mai lungi, de o săptămână, chiar două."

Lipsa confortului nu-i sperie deloc.

"Exact ăsta e farmecul: să vii în sălbăticie, să înveți să te descurci cu apă din pârâu, cu apă de la izvor, cu lemne de foc, să supraviețuiești."

"- De ce atât de multă lume renunță la confortul vieții de zi cu zi pentru a sta mai multe zile în cort la munte ?
- Pentru a se deconecta, a scăpa de nebunia orașului, a avea aer curat."

"Este excepțional să poți trăi în mijlocul naturii, cu oile care trec în fiecare dimineață, cu caii printre corturi. Nu găsești așa ceva în Franța și sper să rămână așa fără amenajări", spune şi Pierre Francois Tuel, turist.

Pentru un astfel de vacanţă, e nevoie doar de un cort și vase pentru prepararea mâncării. "Se poate cu ceaun, grătar, disc. Esențiale cu care supraviețuiești la munte."

Încet, dar sigur, turiştii se obişnuiesc şi cu o baie în apa rece ca gheața.

Deși autoritățile au în plan amenajarea în zonă a unui campig cu dotări moderne, majoritatea celor care vin cu cortul spun că astfel de colțuri ar trebui să rămână neatinse.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri