Sari la conținut

Modernizarea Aeroportului Baia Mare, în impas, după ce contestaţia depusă de o firmă după licitaţie a fost admisă

În acest moment o altă comisie reevaluează ofertele, după ce a cerut mai multe precizări din partea firmei câştigătoare. Nici decizia acestei comisii de reevaluarea a ofertelor nu va fi definitivă. Ea poate fi contestată într-un nou termen de zece zile.

Toate aceste amânări fac aproape imposibilă modernizarea Aeroportului din Baia Mare din fonduri europene, care ar fi trebuit cheltuite până la sfârşitul acestui an.

Dorin Buda, directorul Aeroportului din Baia Mare: "Contractul de execuție cu societatea declarată câștigătoare sperăm să fie semnat cel târziu pe 10-12 decembrie, urmând ca până la sfârșitul anului să facem o parte din lucrări și proiectul să se poată faza până la sfârșitul lunii iunie din anul următor."

Zamfir Ciceu, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş: "Cel mai mare risc ar fi pierderea finanțării, pe urmă imposibilitatea - dacă se execută - a decontării din fonduri europene și pe urmă suportarea de către bugetul local a ceea ce nu poate să fie absorbit din fonduri europene. Cam astea sunt riscurile azi."

Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operator: Kristian Kosa

Pe aceeași temă