Sari la conținut

Muzicieni ai Scalei din Milano au concertat la Oradea. Peste 500 de persoane au asistat la concertul caritabil

"Muzica a fost aleasă de organizație, de clubul Lions, și e un periplu sud-american care atinge Venezuela, Argentina, Brazilia. Sunt melodii consacrate deja, dar interpretate într-un mod clasic de către cei trei tenori ai Scalei din Milano", a spus percuţionistul Giuseppe Cacciola.

Spectacolul oferit de cei șapte muzicieni de la teatrul liric Scala di Milano s-a desfășurat cu ușile închise. Biletele au fost epuizate la scurt timp după ce au fost puse în vânzare.

"Sunt o iubitoare de muzică și, bineînțeles, mi-am dorit să fiu și eu în această seară pentru a audia acest concert cu cea mai mare bucurie."

"În mod cert adică prestigiul lor e suficient ca să vrei să fii aici."

Artiștii nu au fost la prima întâlnire cu scena orădeană. Prima reprezentanție susținută în Oradea a fost în 2008, la Filarmonică. La fel ca și la edițiile precedente, evenimentul a avut o latură caritabilă. Fondurile strânse au fost direcționate către Tabăra pentru Copii Diabetici din județul Bihor.

"Ne-am dorit să facem un spectacol diferit de ceea ce se întâmplă în Oradea și ne-am gândit să oferim orădenilor inimoși, care vin la evenimentele noastre caritabile, o seară de vis", a declarat Bianca Pușcaș, președinta Clubului Lions din Oradea.

La concert au asistat peste 500 de persoane, iar din vânzarea biletelor s-au strâns aproape 20 de mii de lei.

Reporter: Diana Grad
Operator: Florin Lucuța