Neîncredere printre şomeri, după înşelăciunea cu 400 de victime

Data publicării:
teapa

Istvan Lehoczky este unul dintre cei 400 de muncitori care au căzut în capcana recrutorului care oferea locuri de muncă în Germania. I s-a întâmplat a doua oară, după ce în urmă cu puţin timp a mai fost înşelat de un alt angajator. Acum a crezut că va avea mai mult noroc şi a răspuns imediat ofertei postată pe internet de firma de recrutare. A plătit 700 de lei pentru transport şi pentru un test psihologic.

"Eu zic să aproape nu mai poți să ai încredere în tipul asta de firme. Deci, până acum am două contracte la activ, dar de atunci am și două țepe", spune Istvan Lehoczky.

Alţii au fost mai prevăzători. O doamnă spune că a încercat să verifice oferta firmei de recrutare, dar reprezentanţii acesteia au refuzat să-i dea detalii: "Mă ia foarte urât la răspundere, că cine eşti tu, eşti avocată, ce reprezinţi, şi de ce ne urmăreşti?"

Rezultatul acestei situaţii este lipsa de încredere a şomerilor în firmele de recrutare. În timp ce administratorul firmei de recrutare a fost trimis după gratii timp de 29 de zile, o parte dintre păgubiţi încearcă să-şi găsească de muncă prin intermediul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă.

"Noi dispunem de foarte multe locuri de muncă prin rețeaua Eures. Cum ar fi în domeniul hotelier sau gastronomic în Germania, ingineri în Norvegia, dar în aceste cazuri persoanele trebuie să îndeplinească mai multe cerințe specifice cerute de angajator pentru a fi selectați", explică Adrian Morar, directorul executiv adjunct al AJOFM Bihor.

Reprezentanții Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor îi sfătuiesc pe cei care vor să lucreze în străinătate să apeleze doar la firme sau persoane autorizate, care le pot oferi detalii despre slujbele pe care le doresc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri