O fabrică din Bihor realizează decoruri pentru parcurile de distracţie din toată lumea

Data publicării:
fabrica de magie

V-aţi întrebat vreodată de unde vin personajele celebre şi peisajele de poveste din marile parcuri de distracţie din întreaga lume? Ei bine, multe dintre ele s-au născut chiar în Bihor, în curtea şi pe bancurile de lucru ale unei firme unice în România. Aici, materiale şi piese simple sunt transformate în fantastice elemente de decor care aduc magia în parcurile de distracţie de pe tot mapamondul.

Povestea firmei, singura din ţară specializată în medii tematice, a început în urmă cu 11 ani în Oşorhei, lângă Oradea. Debutul nu a fost spectaculos, dar în timp peste 130 de designeri, arhitecţi, sculptori, pictori, români şi străini au ajuns să lucrează în cele trei hale imense.

Totul porneşte de la o simplă idee.

"Clientul vine de cele mai multe ori cu o idee. Din acel moment intră echipele noastre de designeri, arhitecţi şi specialişti în tematizare pentru a transforma ideea clientului nostru într-un concept", a detaliat Ligia Cioară, directorul de resurse umane al firmei.

Urmează sute de ore de muncă, în care artiştii îşi pun la lucru imaginaţia şi creativitatea. Fiecare produs este unic şi lucrat individual.

"Totul este unic, de fiecare dată trebuie să realizezi ceva nou, deci niciodată nu ajungi să te plictiseşti", susţine Evangelos Varoutsas, directorul firmei de tematizare.

"Este o activitate foarte frumoasă, aici muncim pentru a hrăni visele oamenilor şi mai ales ale copiilor", explică Federico Ferrer, sculptor.

Prin muncă, talent şi seriozitate, specialiştii firmei au adus contracte de milioane de euro. Personajele şi peisajele realizate în Bihor au ajuns în cele mai mari parcuri de distracţie din lume.

Anul trecut, la Oşorhei a fost creată o balena în mărime naturală, de nu mai puţin de 36 de metri lungime, care a fost simbolul unei conferinţe ONU organizate la Paris pe tema reducerii efectului încalzirii globale.

"Trebuie să respectăm mesajul pe care trebuie să-l oferim prin culoare produselor, să putem crea acea poveste minunată de care oamenii se bucură. Chiar şi un adult se mai bucură de o poveste şi ar vrea să facă parte din lume fantastică", este de părere Vlad Muscalu, pictor.

Un alt proiect important a fost cel al unei scene uriaşe, creată pentru un festival al tinerilor din Belgia.

"Echipa noastră de specialişti, de artişti, de oameni tineri, ghidaţi de foarte multă pasiune, au reuşit să finalizeze acest proiect în 3 luni de zile şi festivalul de la Tomorrowland să aibă una dintre cele mai minunate scene", spune Ligia Cioară.

Ultima provocare a fost construcţia elementelor de decor pentru cel mai mare parc de distracţie de interior ridicat în Dubai. Alte trei proiecte, tot pentru Emiratele Arabe sunt în lucru.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri