O fostă profesoară din Baia Mare realizează tablouri cu... fierul de călcat 

Data publicării:
pictura4

Dacă alte doamne folosesc fierul de călcat exclusiv pentru haine, Georgeta Barabaș i-a găsit o altă întrebuinţare. În bucătăria de acasă şi-a amenajat un mic atelier și, ori de câte ori simte nevoia să evadeze din cotidian, pictează. Paleta de culori o reprezintă batoanele de ceară, iar pensula e însuși fierul de călcat. Astfel, în mai puțin de 10 minute, o banală coală de hârtie devine operă de artă.

"Numai și numai cu fierul de călcat se fac diferite modele, motive. Se pot face peisaje, lucrări abstracte din linii, din puncte", spune fosta profesoară de matematică.

Frumusețea tehnicii constă chiar în ineditul ei. Ideile prind contur pe măsura ce culoarea îmbracă suprafața de lucru. Fosta profesoară face totul doar din pasiune. Pe parcusul ultimilor 6 ani, a încercat diferite tehnici. 

"Prima dată am folosit qiulling-ul, am mai făcut origami, mărgele un pic, fimo, croșetat… acum pictură cu fierul de călcat."



Acum 2 ani a descoperit tehnica encaustica, adică pictura cu ajutorul fierului de călcat. De atunci, doamna Georgeta a realizat în acest fel peste 50 de lucrări. Reuşeşte să-i impresioneze pe toţi cei care văd pentru prima dată un astfel de tablou.

"Interesantă treabă. Arată frumos ca design, așa…plăcut la ochi."

În prezent, Georgeta Barabaș lucrează alături de soțul ei, la firma familiei. Când nu e la birou, e artist. Acasă, în micul său atelier, în lumea ei.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri