Sari la conținut

"Omul Maraton", prezent în Baia Mare

Sportivul de anduranță Andrei Roșu, supranumit și "Omul Maraton" a susținut joi după-amiază, în Baia Mare, o conferință motivațională pe tema "Cum să ne construim o versiune personală mai bună".

Natural și autoironic, Andrei le-a povestit zecilor de băimăreni veniți să îl asculte, întâmplări din viața sa, greșeli pe care le-a făcut în alimentație ori în relația cu el și cu cei din jur. A dezvăluit și motivul care a stat la baza unei schimbări radicale în viața lui: fiul său Alex, de nici 2 ani atunci, care începuse să îi copieze gesturile.

"Eu butonam, eram acolo și eram foarte concentrat. El s-a urcat lângă mine pe canapea. Mi-a luat telefonul, că a crezut că este o telecomandă și a început și el să facă așa. Atunci (...) am înțeles că am o responsabilitate ca părinte și că el va deveni cam ce vede lângă el."

Andrei Roșu are 40 de ani, este de profesie economist și este originar din Brașov. El este primul român care a traversat înot Canalul Mânecii. A intrat în Cartea Recordurilor în 2012 după ce a alergat 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente în doar 582 de zile.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa