Iohannis, la reuniunea liderilor din țările NATO: Vom consolida și mai mult sprijinul multidimensional pentru Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
macron da mana cu iohannis
Emmanuel Macron și Klaus Iohannis, Foto: X

Preşedintele Klaus Iohannis participă, luni, la Paris, alături de lideri din țările NATO, la o reuniune de lucru privind războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei şi intensificarea eforturilor pentru continuarea sprijinului acordat Kievului.

Klaus Iohannis a scris pe X că „la conferința de la Paris va fi consolidat și mai mult sprijinul multidimensional pentru Ucraina, la doi ani de când Rusia a început războiul ilegal de agresiune”.

„Reafirmăm încă o dată unitatea și determinarea noastră. Ajutând Ucraina ne protejăm libertatea și democrația”, a adăugat președintele.

Reuniunea de nivel înalt este organizată de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Discuţiile vor viza evoluţia războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, implicaţiile acestuia asupra securităţii europene şi euroatlantice, precum şi identificarea opţiunilor pentru intensificarea asistenţei pentru Ucraina, potrivit administrației prezidențiale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri